De Laser Bahia, een sportieve familieboot

De Laser Bahia is een echte sportieve familie zeilboot. Doordat de boot is gemaakt van Polyethyleen Tri-Skin Foam, is deze vrijwel onderhoudsvrij, heel robuust en ongekend duurzaam. De rompvorm is zeer stabiel en de ruime kuip biedt binnenboord zitgelegenheid voor 5 volwassenen. Door de extra hoge giek en door het neerhouder systeem kan de bemanning in de kuip gemakkelijk heen en weer bewegen. De rolfok en het eenvoudige reefsysteem zorgen ervoor dat zeilers van ieder niveau onder alle omstandigheden kunnen zeilen.

Sterk, veilig en comfortabel

De stabiele rompvorm en de ruime kuip geven een veilig gevoel. Door de extra hoge giek en doordat de boot geen neerhouder heeft die je in de weg zit, maar een gnav (een omgekeerd systeem, dat de giek van bovenaf naar beneden duwt) kan de bemanning in de kuip gemakkelijk heen en weer bewegen. De rolfok en het eenvoudige reefsysteem zorgen voor veel bedieningsgemak waarmee je als het harder gaat waaien, snel in het zeiloppervlak kunt verminderen.

Specificaties

  • Lengte: 4,60 m2
  • Breedte: 1,80 m2
  • Masthoogte: 7,50 m
  • Diepgang romp: 1,15 m
  • Niveau: Beginner – Gevorderd
  • Zeiloppervlak grootzeil: 10,50 m2
  • Zeiloppervlak fok: 3,75 m2
  • Aantal personen: 1 – 6
  • Transport: Combitrailer

Zeilen, roeien of motoren!

De Laser Bahia rijd je met een trolley zo het strand op en af. Optuigen doe je binnen enkele minuten. Met de Bahia kun je ook roeien! In de speciale opbergkist kunnen de deelbare riemen en roeidollen worden opgeborgen. De afneembare deksel gebruik je als roeibank. Liever motoren? Dat kan! De Bahia kan worden voorzien van een motorsteun, die je vastzet met twee pennen. Meer dan 4pk heb je niet nodig om een flinke snelheid te halen. Wil je weer zeilen, dan kun je de motor kwijt in de opbergkist.

Handleidingen & brochures

LaserPerformance

Iedere zeilboot die LaserPerformance ontwerpt en bouwt is gebaseerd op decennia lange zeilervaring. Hierdoor weten onze designers precies waar een comfortabele, betrouwbare maar ook sportieve zeilboot aan moet voldoen: ruime overzichtelijke kuip, modern en gemakkelijk te hanteren tuigage en onverwoestbare rompen. Of je nu voor de eerste keer gaat zeilen, of dat je deelneemt aan de Olympische Spelen……. we hebben alles meegemaakt en we helpen je graag met het uitkiezen van de beste boot voor jou. Zodat ook jij een geweldige zeilervaring beleeft met een Laser zeilboot! Tot op het water!

Contact

Send messageclear

Bezoek ons

LaserPerformance dealer in de Benelux:

Sailcenter B.V.

IJmeerdijk 18

1361 AA Almere

 

T: + 31 (0) 36 5408895

E: info@sailcenter.com